vineri, 29 iulie 2011

Florence L. Barclay – Mataniile


Scris în 1910, titlul romanului Mataniile este dat de cel al unei romante (Rosary) care leaga doua suflete pereche într-o poveste de dragoste la începutul secolului trecut. Iubirea profunda si devotamentul neconditionat înving obstacolele, aparent de netrecut, spre bucuria eroilor si încantarea cititorului desprins pentru o clipa din cotidian.

Povestea se învârte în jurul lui Jane Campion şi Garth Dalmain. Jane este talentata, inteligenta, blânda şi independenta. Cu toate acestea ea este o eroină unica, deoarece, spre deosebire de protagonişti de sex feminin, din mai multe poveşti de dragoste, Jane este descrisă ca fiind casnica. Ea este, de asemenea, mai în vârstă decât Garth, un barbat vibrant, energic, talentat, si extraordinar de frumos.
Titlul se referă la un cântec popular scris în 1898 de compozitori Ethelbert Nevin şi Robert Cameron Rogers. Garth îşi dă seama că el este îndrăgostit de Jane după asculta cântecul, la un spectacol public. Când el declară dragostea sa de Jane şi doreşte să se căsătorească cu ea, ea il refuza, deşi îl iubeşte; Jane nu crede ca Garth va fi fericit traind cu o femeie simpla, pentru tot restul vieţii sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu